Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Η απάντηση

Με αφορμή επιστολή που λάβαμε και αναφέρεται στα δημοσιεύματα των ιστότοπων  "ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ" και "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" σύμφωνα με τα οποία η εκκλησία μας συγκαταλέγεται στους "ΑΝΤΙΤΡΙΑΔΙΚΟΥΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΥΣ" , ενώ δημιουργείται η εντύπωση οτι πιθανον η σελίδα μας και κατ επέκταση η εκκλησία μας να εκπροσωπεί την " ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ " , τον " ΘΕΜΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ " , τους " ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ", το " ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ " , τον " Μ.ΖΑΦΕΙΡΟΓΛΟΥ " , το " ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ " , τον " Κ.ΚΟΚΚΙΝΟ " ,τον " ΤΖΕΛΕΠΗ ",τον " Α.ΔΗΜΑ " , τους " JESUS ONLY " , τον " ΧΑΛΚΙΑ " , τους " ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ " τον " Γ.ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ " κλπ. , και  γιατί δεν το έχει διαψεύσει εως τώρα κάποιος απο τους πιο πάνω αφερόμενους (βλέπε σχετικα:    
και
Διευκρινίζουμε :
-(1)- Οι συγκεκριμένοι δικτυακοί τόποι δεν εκπροσωπούν την επίσημη ορθόδοξη εκκλησία , αλλά κάποιες παρεκκλησιαστικές ή παραθρησκευτικές ομάδες .
-(2)- Εχουμε διακηρύξει οτι δεν ονομαζόμαστε Πεντηκοστιανοί , και δεν είμαστε αντι-τριαδικοί (η λέξη είναι κενή περεχομένου). Οι εκκλησίες των αποστατών είναι αντι-μοναρχιακές , διότι έχουν αρνηθεί την Θεική μοναρχία.
-(3)- Το συγκεκριμένο άρθρο είναι από παλαιότερο εγχειρίδιο του Αλεβιζόπουλου και βέβαια δεν αναφέρεται στην εκκλησία μας . Οι υπεύθυνοι των σελίδων αυτών λοιπόν αυθαιρέτως τοποθέτησαν σαν επικεφαλίδα του άρθρου το όνομα της εκκλησίας μας και λίνκ τον δικτυακό μας τόπο .
-(4)- Η εκκλησία μας ενθαρρύνει κάθε γνήσια χριστιανική μονοθειστική κίνηση από οποιοδήποτε "χώρο" και αν προέρχεται. Αρα και τους μονοθειστές πεντηκοστιανούς . Ωστόσο δεν ευθύνεται για τις πράξεις ή τα λεγόμενα άλλων , και πολύ περισσότερο δεν φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει ή να διοικήσει ευρύτερες ομάδες. Προτιμάμε μικρές δραστήριες ευέληκτες ενθουσιώδεις και συμπαγείς ομάδες και συναθροίσεις .
-(5)-Οι αδελφοί οι αναφερόμενοι στο άρθρο (και σε άλλα ανάλογα) μπορούν μόνοι τους να διαψεύσουν το περιεχόμενό του , και φυσικά δεν έχουν την ανάγκη της δικής μας κηδεμονίας.