Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Εκκλησία λούφας και παραλλαγής

Γράφει ο  Νίκος Αργυρίου μέλος τής Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων :
"...Εκκλησία λούφας και απαλλαγής

«Να αντιμετωπίζονται οι μοναχοί όπως οι Αντιρρησίες Συνείδησης», απαιτούσε η Ιερά Σύνοδος από την κυβέρνηση.   
    Εμβρόντητος έμεινε ο Λ. Πετρομελίδης, καθώς τον ίδιο βαραίνουν 3 χρόνια φυλάκιση και μια ζωή στην ομηρία εξαιτίας της αντιμιλιταριστικής και αντιπολεμικής του δράσης.
    Λάθος καταλάβατε. Η εκκλησία απαιτούσε να μην εφαρμοστεί ο Στρατολογικός Νόμος που έκοψε τις απαλλαγές στράτευσης των θρησκευτικών λειτουργών, μοναχών ή δόκιμων μοναχών αναγνωρισμένης θρησκείας και είχε αποδεχτεί κάτω από τo βάρος τού σκανδάλου Βαβύλη και των αποκαλύψεων για μεγαλόσχημους που χρησιμοποιούσαν την πατέντα να εμφανίζονται ως μοναχοί προκειμένου να αποφύγουν τη θητεία.
    «Ο στρατός κάνει άνδρες», λένε οι παπάδες στα κηρύγματα, αλλά οι κατά τα άλλα «Μακεδονομάχοι-Τουρκοφάγοι ιεροί ποιμένες» ζητούσαν να μη φορούν χακί, να μην φέρουν όπλο, να μην κάνουν σκοπιές, να μην λαμβάνουν μέρος σε ασκήσεις και να κανονίζει η διεύθυνση θρησκευτικού τού ΓΕΕΘΑ πού θα παίρνουν μετάθεση, ακυρώνοντας ουσιαστικά και το υποχρεωτικό εξάμηνο της παραμεθορίου.
    Η Εκκλησία πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη στην ανάπτυξη των θεάρεστων επιχειρηματικών της σχεδίων. Έτσι, η κυβέρνηση, διά μέσου του υφυπουργού Εθνικής 'Αμυνας Κ. Τασούλα, αποκατέστησε τα προνόμια μη στράτευσης των μοναχών τού Αγίου Όρους, ανοίγοντας τον δρόμο. Εκκλησία - κυβέρνηση - στρατός στήνουν μοναστηριακή βιομηχανία απαλλαγών στράτευσης, την ώρα που κόβουν τις αναβολές των φοιτητών και θέλουν στράτευση στα 19.."