Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

μάταιη αναζήτηση...

(ερώτημα σε φόρουμ)


"
..ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΟΠΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ''ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΕΣ'', ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΑΜ κ ΕΥΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ...ΚΤΛ..."   Ορισμένες απο τις απαντήσεις ειναι μάλλον απρόβλεπτες..Ας δούμε ορισμένες :  
"..Kι όμως υπάρχει...Είπε το ένα μηρμηγκάκι στα άλλα μηρμυγκάκια, αλλά δεν είχε αποδείξεις, ίσως επειδή δε μπορούσε με τις κεραίες του να κατανοήσει το μέγεθος του όντος που βρήκε τυχαία πάνω σε ένα βράχο να κοιμάται...
     Τελικά έκαναν συμβούλιο όλα τα μυρμήγκια, και επικράτησε η λογική: Το "ον" ήταν βράχος.  ( απο "123")   
"..Ξεχνάτε ότι τον Χριστό τον αναφέρουν οι απόστολοι που δεν είχαν λόγο να πουν ψέματα. Ολοι τους τερματισαν την ζωή τους μαρτυρικά.

 
Ο Χριστός δεν ήταν διανοητικό κατασκεύασμα. Οι άνθρωποι τότε είδαν και πίστευσαν. ...κι αυτό δηλώνει και η έννοια του 'εξ αποκαλύψεως'. Οτι δεν πρόκειται δηλαδή για επινόημα, φαντασιοπληξία ή ιδεαλισμός, αλλά κάτι που επαληθεύεται επιστημονικά, αρκεί να χρησιμοποιησει κανείς ως εργαλείο μεθόδου την πίστη... 
.......Την πιστεύω όπως πιστεύω τον αστρονόμο όταν μου περιγράφει τον ουρανό αν και δεν έχω δει με τα μάτια μου αυτά που περιγράφει. Δεν είναι θεωρίες αυτά που λεέι αλλά πραγμάτικότητα. Κι αν έχω αμφιβολίες μπορώ να πιάσω ένα τηλεσκόπιο και να δω με τα μάτια μου. Επειδή δεν πιάνω όμως το τηλεσκόπιο να επαληθεύσω δεν πάει να πει πως ο αστρονόμος αυτά που λέει τα κατέβασε από τη φαντασία του...." (απο "αναρχοχριστιανός")

 "........... Μάταιη αναζήτηση 

Αναζήτηση για "συμπυκνωμένες" αποδείξεις κατά της Θεότητας σε ιστότοπους ;  To χέρι που πληκτρολογεί αυτές τις λέξεις είναι δομημένο από εκατομύρια ιστούς και κύταρα . Είναι αλαζονεία να νομίζει κανείς ότι όλα βολεύονται μιά χαρά από αποσπασματικές επιστημονικές αποδείξεις.
   Ο κόσμος μας βρίσκεται στο έλεος της βαρβαρότητας κυρίως χάριν των υλικών ζωικών επιδιώξεων της μεγάλης μάζας άθλιων δίποδων ζώων .
    Οσο αφορά τον χριστιανισμό οι αντιλήψεις μου διαφέρουν ριζικά απο τις αντιλήψεις που υπηρέτησα με συνέπεια επι 33 χρόνια σαν αγνωστικιστής και επαναστάτης.
 Εχω αντιληφθεί ότι οι "χριστιανοί" είναι 3 ειδών
 Οι δύο κλάδοι (τριαδικός-αρειανικός) και οι επί μέρους "υποδιαιρέσεις" τους  κονταροκτυπούνται σε όλη την διάρκεια της ιστορίας για την εξουσία. Ειναι κατά βάση ο πατερναλιστικός τρόπος αντίληψης της Θεότητας . Οργανωμένες μπούρδες που ονομάζονται "μυστήρια" για να συγκαλυφθεί η ανεπάρκειά τους .
 Ο τρίτος "κλάδος" πρωτοχριστιανικός , δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει τον χριστιανισμό σαν θρησκεία , τον κόσμο σαν μια αρένα για κατάκτηση , τους αρχηγούς και τους εκκλησιάρχες σαν την κατάλληλη συναναστροφή . Βρίσκεται στα καταγώγια , εκεί που η ελπίδα στερεύει , όπου η υποκρισία δεν μπορεί να μετατραπεί σε ευσέβεια.
 Είναι προτιμότερο να αναζητάς πνευματικά στηρίγματα άρνησης κάθε απατηλού "επιφαινόμενου" .
  Σελίδα  παλαιοχριστιανική που σου προτείνω www.epistoli.gr  . Φυσικά αν ψάξεις θα βρείς και άλλες πολλές..  (απο "τυφλός")