Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

μεταλλάξεις

Το σήμα χρησιμοποιείται απο  οργανώσεις κατα των γεννετικα τροποποιημένων οργανισμών.
 
 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ !   (Θυμίζει την άρνηση της μεταλλαγμένης θρησκείας..)
 
 
Στα σχολεία μοιράστηκε ξανά το "μεταλλαγμένο" βιβλίο Βιολογίας της Γ΄ Γυμνασίου, που παρουσιάζει με θετικό τρόπο τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, παρά την περσινή δέσμευση του υπουργείου Παιδείας ότι θα διορθωθούν οι επίμαχες σελίδες. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή, το οποίο ζητεί την άμεση απόσυρση του "βιβλίου της ντροπής".
Ντομάτες που δεν χαλούν, "καλλιέργειες που δεν απαιτούν παρασιτοκτόνα και έχουν μειωμένη τιμή", "γονιδιακή θεραπεία, παραγωγή φαρμάκων, εμβολίων και ορών με χαμηλό κόστος και χωρίς παρενέργειες", αυτός είναι ο θαυμαστός (και εικονικός) κόσμος των μεταλλαγμένων, σύμφωνα με τους συγγραφείς. Δεν αναφέρονται οι κίνδυνοι για την υγεία, οι απειλές για το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, η βεβαιότητα του ελέγχου της αγροτικής παραγωγής από μονοπώλια. Η διαφορετική άποψη παρουσιάζεται περιθωριακή από "κάποιους σκεφτικούς" και "κάποιες οικολογικές οργανώσεις", την ώρα που στην Ελλάδα η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών και των επιστημόνων είναι αντίθετη στα προϊόντα - Φρανκεστάιν.  
 
 Μετά τις περσινές έντονες αντιδράσεις, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το ΥΠΕΠΘ δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη ενότητα, "ώστε να αρθούν οι καλόπιστες επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν σχετικά". Παρ' όλα αυτά, τα βιβλία που έφτασαν στα σχολεία είναι ίδια με τα περσινά.