Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

η εκκλησία στην Κούβα

Το νησί της Κούβας με τους λόφους του, τις κοιλάδες και τα βουνά του, το επισκέφτηκε μια φοβερή αναζωπύρωση κατά την οποία χιλιάδες ζωές σώζονται κάθε λεπτό, σύμφωνα με μία αναφορά από τη Χριστιανική Βοήθεια (Christian Aid).
Μέσα σε κάθε λογής οικονομικές δυσκολίες το 'Αγιο Πνεύμα του Θεού κινείται δυναμικά μέσα στην Κούβα. Εκατοντάδες σημεία κηρυγμάτων γνωστά ως κατ' οίκον εκκλησίες και κύτταρα προσευχών ξεπηδούν σ' ολόκληρη τη χώρα. Μέσα σ' αυτά ο Κύριος συναντά τον κατατρεγμένο και άπορο λαό Του, τον ευλογεί και τον θεραπεύει. Είναι υπέροχο πράγμα.
Οι στατιστικολόγοι εκτιμούν ότι από 400 μέχρι 500 άνθρωποι δέχονται τον Κύριο σαν προσωπικό τους Σωτήρα κάθε λεπτό στη Λατινική Αμερική. Οι στατιστικές που προέκυψαν από την αναζωπύρωση που λαμβάνει χώρα στην Κούβα είναι εξίσου εντυπωσιακές.
Είναι εύκολο να βρει κανείς τόπους λατρείας, μέσα στους οποίους οι ποιμένες που είναι υπεύθυνοι, είναι νέοι άνθρωποι που έχουν σωθεί μόλις ένα χρόνο πριν και τώρα υπηρετούν με πλήρες ωράριο και οδηγούν ομάδες μέχρι 100 άτομα, που συναθροίζονται όπου μπορούν και προσμένουν την ομορφιά του Κυρίου. 
Σε μία πρωτοφανή κίνηση η Κουβανέζικη κυβέρνηση επέτρεψε το κήρυγμα του Ευαγγελίου μέσα στις φυλακές. Σαν αποτέλεσμα ήταν οι τρόφιμοι να βιώνουν την αληθινή ελευθερία που μπορούν να βρουν μόνο μέσα στο Χριστό.
Υπάρχει μία πείνα για το Λόγο του Θεού, Γραφές, Καινές Διαθήκες και φυλλάδια έχουν μοιραστεί κατά χιλιάδες σ' ολόκληρη τη χώρα, μία χώρα που στρέφει τα μάτια της προς το Θεό κάθε μέρα που περνάει.
Εκατοντάδες νέοι άνθρωποι ετοιμάζονται μέσα από Βιβλικά σεμινάρια και μαθήματα δι' αλληλογραφίας να μπουν στη σειρά μαζί με ντόπιους ιεραποστόλους, οι οποίοι μέσα σε όλους τους αγώνες τους, τις δυσκολίες και τις προσωπικές ανάγκες, κηρύττουν τα καλά νέα της σωτηρίας.
Κατά τα λεγόμενα του Χριστόφορου Κολόμβου είναι η πιο όμορφη γη που έχει δει ανθρώπινο μάτι, μία γη που καθημερινά γίνεται ομορφότερη, σαν αποτέλεσμα της αναζωπύρωσης του Θεού σ' αυτό το μέρος.
Η αναζωπύρωση λαμβάνει χώρα παρά τη φτώχεια και την ανέχεια. Πολλοί Χριστιανοί εργάτες και πιστοί έχουν έλλειψη από ποδήλατα, φανάρια για φως, παπούτσια, ρούχα και χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα...