Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Δεν έχεις ταυτότητα, άρα δεν δικαιούσαι να σωθείς

Παραλειπόμενα απο την τραγωδία της Ορλεάνης :

 Δεν έχεις ταυτότητα, άρα δεν δικαιούσαι να σωθείς !    
"...Υπό την  απειλή του τυφώνα Gustav έχει αρχίσει η εκκένωση της πόλης της Ορλεάνης η οποία προχωράει με αργούς και επιλεκτικούς ρυθμούς.
 Χιλιάδες φτωχοί κάτοικοι της πόλης αδυνατούν να την εγκαταλείψουν -48 ώρες πριν ο τυφώνας την χτυπήσει-γιατί απλά δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν για τα μεταφορικά έξοδα.

 Ο τοπικός δήμαρχος αρνείται οποιαδήποτε επαφή και συζήτηση για χρηματική βοήθεια , ενώ έχουν σταματήσει οι εβδομαδιαίες αποστολές βοήθειας.
Τα καταστήματα έχουν κλείσει σχεδόν όλα αφήνοντας εκείνους που μένουν πίσω χωρίς πρόσβαση σε νερό και τρόφιμα.
 Στα λιγοστά μέσα μεταφοράς που έχει διαθέσει η κυβέρνηση για την εκκένωση της πόλης, απαγορεύεται η είσοδος σε αυτούς που δεν έχουν δελτίο ταυτότητας.
Η αστυνομία φυλάει τις περιοχές που βρίσκεται το superdom stadium και το Convention Center, κτίρια που είχαν καταφύγει χιλιάδες άνθρωποι στις προηγούμενες πλημύρες για να σωθούν,και απαγορεύει οποιονδήποτε να πλησιάσει στην περιοχή.
 Η κατάσταση είναι δραματική στην πολύπαθη πόλη με τις μνήμες του τυφώνα Katrina να πανικοβάλει περισσότερο τους κατοίκους της, ενώ το κράτος  και οι τοπικές αρχές παραμένουν εγκλωβισμένοι στην τυπικότητα πλασματικών θεσμών (ταυτότητες), και στο έργο περιφρούρησης του πλούτου και της ατομικής ιδιοκτησίας .
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αθρόες συλλήψεις και η προσπάθεια εκφοβισμού όσων αντιδρούν και απαγγέλονται κατηγορίες για συνομωσία ενάντια στο κράτος..."
Είναι μια εικόνα για το τι επιφυλάσσει το μέλλον..