Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Η μεγαλύτερη παρακμή..

"..Δεν με ενοχλεί τόσο η παρακμιακή οσμή της σήψης σε ενα χώρο που η μεταφυσική και η ανάγκη του ανθρώπου για Πίστη σε κάτι υπερφυσικό, παντρεύονται με το κοσμικό ρόλο μιας Εκκλησίας που λειτουργεί οχι απλά με καπιταλιστικα κριτήρια αλλά με την λογική του πιο στυγνού και κυνικού εκπρόσωπου του καπιταλισμού.
Με ενοχλεί περισσότερο, οπως και με φοβίζει, η εικόνα μοναχών που όταν δεν προσεύχονται για την προστασία των πνευματικών τους τέκνων, συμβολίζουν με τις πράξεις τους το πιο απάνθρωπο και μεταπρατικό μοντέλο ενός γκασκτερικού τυπου καπιταλισμού. 

Παράλληλα, εθίζονται στη συμμετοχή σε ενα κιτσάτο και εξουσιομανές σύστημα λαιφ-σταϊλ που οχι μονο δεν έχει σχέση με αυτά που πρεσβεύει η ορθόδοξη πίστη αλλά συμβολίζει τα ακριβώς αντίθετα. Και αυτο με φοβιζει πολύ πολύ περισσότερο απο την πιθανή εμπλοκή υπουργών και απο την καταφανή προσπάθεια ορισμένων σταθμών που ''ανακαλύπτουν'' σκάνδαλα ως απάντηση στα σκάνδαλα των ιδιοκτήτων τους. Για τον απλουστατο λόγο οτι οι πρώτοι παίζουν με την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστιά τους ενώ οι άλλοι με την αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου για Πίστη..."
                                                                                           απο το press.gr