Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η Οργουελική Ελλάδα

Ανάμεσα σε τόσα που συνέβησαν -ευτράπελα και μη- κατά την επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πέρασε απαρατήρητη -σχεδόν ασχολίαστη- η αναφορά που έκανε, στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός(sic), στην λεγόμενη «Κάρτα του Πολίτη». Πραγματικά είναι άξιο απορίας, o κ. Παπανδρέου να ανακοινώνει αλλαγές στο Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων, να συνδέει αυτά τα «κοινωνικά δικαιώματα» με μια ηλεκτρονική κάρτα και να μην ξεσηκώνεται το σύνολο των «αγωνιστών» της Δημοκρατίας στην Ελλάδα 



Ο κ. Παπανδρέου είπε επί λέξει: Ότι τα δικαιώματα που θα επιτρέπουν μια αξιοπρεπή ζωή και μια δημιουργική συμμετοχή του πολίτη, θα αποτυπώνονται στην (ηλεκτρονική) «Κάρτα Πολίτη» που θα αντικαταστήσει (μέχρι το 2011) τις αστυνομικές ταυτότητες. Επιπλέον, υπονόησε -εκβιαστικά- ότι από αυτή την κάρτα θα εξαρτηθεί η ορθολογική διαχείριση και η εξοικονόμηση των χρημάτων που θα επαναφέρουν την ευημερία στη χώρα



Με άλλα λόγια μας είπε πως στο κοντινό μέλλον θα ισχύει, στην Ευρωπαϊκή Ένωση(sic) και την Ελλάδα, το απάνθρωπο δόγμα: Αν έχεις Κάρτα είσαι Πολίτης. Δεν έχεις Κάρτα δεν είσαι τίποτα!
Αυτή η σημαντικότατη ανακοίνωση, που στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, στην Ελλάδα, τα Π(αρωχημένα)ΜΜΕ, την περάσαν ασχολίαστη.

Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αντέδρασαν,
διαμαρτυρόμενοι με κάθε τρόπο και πέτυχαν την κατάργηση των Ηλεκτρονικών Βιομετρικών Ταυτοτήτων