Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ολυμπιακό πανδαιμόνιον

Στα πρότυπα τού Ολυμπιακού τελετουργικού έγινε στην κρύπτη τού καθολικού τής μονής τής Παναγίας κοσμοσώτηρας (!), στις Φέρες τού νομού Έβρου, η αφή της φλόγας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics, που θα φιλοξενηθούν στη Βαρσοβία τής Πολωνίας από 18 μέχρι 24 Σεπτεμβρίου. 
Οι ιερείς της "ορθόδοξης" εκκλησίας άναψαν τη "φλόγα" των παραολυμπιακών αγώνων και την παρέδωσαν σε ομάδα κοριτσιών που ονομάζονται ιέρειες και αναπαριστούν το ιερατικό τελετουργικό της αρχαίας θρησκείας. 
Μια μικρή γεύση πανθρησκείας που ίσως αποτελέσει αφετηρία αφύπνησης των ευσεβών ορθοδόξων που ήδη αντιμετώπιζαν με δυσφορία την εξευτελιστική για την εκκλησία τους απάτη της μαγικης αφής του "αγίου" φωτός.  

Ο παγανισμός και ο ορθόδοξος μεσαίωνας σε αγαστή συνεργασία.Η πρωθιέρεια με τη δάδα στα χέρια γονατίζει και προσκυνάει το μητροπολίτη