Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Απαγωγείς παιδιών

Απόπειρα αρπαγής παιδιών απο αμάδα αμερικανών βαπτιστών .
Σύλληψη Αμερικανών για παράνομες υιοθεσίες στην Αϊτή . Οι συλληφθέντες, μέλη ΜΚΟ, κάνουν λόγο περί «παρεξήγησης» .

Για την υπόθεση κρατούνται 10  υπηκοοι των ΗΠΑ, 5 άνδρες και 5 γυναίκες, και δύο Αϊτινοί , διότι επιχείρησαν να βγάλουν 31 παιδιά από τη χώρα. Αστυνομικοί έθεσαν υπό κράτηση την ομάδα της οποίας ηγείτο μια γυναίκα, η Σίλσμπι Λόρα Λαβόν, στην μεθοριακή ζώνη στο Μαλπάσο, κοντά στην Δομινικανή Δημοκρατία.
Ο υπουργός Διασποράς της Αιτής Εντουίν Παρεζόν δήλωσε ότι μόνο το υπουργείο κοινωνικών υποθέσεων έχει την εξουσία να επιτρέπει την έξοδο ανηλίκων από τη χώρα. «Πέρα από τις όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν σχετικά με τις προθέσεις των υπόπτων, έχουμε να κάνουμε με μια παραβίαση του νόμου της Αϊτής», σημείωσε.

Μετά το σεισμό, που άφησε αδιευκρίνιστο αριθμό παιδιών ορφανά, ο πρωθυπουργός Ζαν Μαξ Μπελρίβ και η UNICEF έχουν καταγγείλει την παράνομη μεταφορά ανηλίκων έξω από τη χώρα.
Ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ιβ Κρισταλέν είπε ότι στην υπόθεση φέρονται να ενέχονται και δυο πάστορες, ένας στην Αϊτή και ένας στην Ατλάντα, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ. «Πρόκειται για απαγωγή, όχι για υιοθεσία», τόνισε. Τα παιδιά ήταν από 2 μηνών έως 12 ετών και προέρχονταν από διάφορες περιοχές της χώρας.