Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ιέρειες και στην ανατολική εκκλησία ;

Ο μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως (Γιοχάνεσμπουργκ) και Πραιτωρίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας  Σεραφείμ εκτιμά ότι ίσως έχει έρθει η ώρα να δούμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία και γυναίκες ιερείς και ζητεί την έναρξη διαλόγου στο ανώτατο επίπεδο, την "αγία" και μεγάλη σύνοδο όλων των ορθοδόξων, προκειμένου να λάβει και η ορθόδοξη εκκλησία επισήμως θέση για τη χειροτονία γυναικών, όπως έχουν κάνει οι άλλες Εκκλησίες και οι Προτεσταντικές Ομολογίες . 
Ο Σεραφείμ ήταν το 1997 μητροπολίτης Κένυας και το όνομά του είχε εμπλακεί στην πολύκροτη υπόθεση του Οτσαλάν όταν αυτός βρισκόταν στο Ναϊρόμπι.
 
Σαν μητροπολίτης του Γιοχάνεσμπουργκ εχει κατηγορηθεί δημόσια από τον ορθόδοξο κατηχητή Παναγιώτη Μιχαλόπουλο οτι απειλούσε την ζωή του με ανώνυμα email.
 
Σε άρθρο το οποίο φέρει τον τίτλο «Σχόλια για αποδοχή των γυναικών στα εκκλησιαστικά σχολεία», ο κ. Σεραφείμ διερωτάται: «Ποιοι είναι οι θεολογικοί λόγοι που μας εμποδίζουν να είμαστε θετικοί εις το θέμα της χειροτονίας των γυναικών;» .
Ακόμη ο κ. Σεραφείμ ανακοινώνει την πρόθεση της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας να συζητήσει την αναβίωση του θεσμού των διακονισσών, καθώς όπως τονίζει "στον χώρο της ορθοδόξου ιεραποστολής, όπου γίνονται κατηχήσεις και βαπτίσεις ενηλίκων γυναικών, άρχισε πάλι να παρουσιάζεται η ποιμαντική ανάγκη για τη διακονία των διακονισσών, του θεσμού δηλαδή που ήκμασε κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, όταν οι γυναίκες ήταν εγκλωβισμένες στον γυναικωνίτη και οι κληρικοί δεν μπορούσαν να εισέλθουν σε αυτόν (!!). Οι διακόνισσες ήταν αυτές που κατηχούσαν και άλειφαν τις γυναίκες με μύρο (!!) κατά τη διάρκεια της βάφτισής τους, ενώ μετέφεραν τη Θεία Κοινωνία στο σπίτι των γυναικών".(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 28/07/09)
 
Μην νομίσετε οτι τα παραπάνω ανιστόρητα και αντιχριστιανικά "επιχειρήματα" είναι μεμονωμένη περίπτωση.  
Γνωστός καθηγητής πανεπιστημίου, σύμβούλος της "ιεράς" συνόδου, επιμένει στην επαναφορά του θέματος για την ορθόδοξη εκκλησία, της ιεροσύνης των γυναικών (ΒΗΜΑ 29/07/09) προκαλώντας την αντίδραση ακόμα και του πρώην προέδρου του ΙΣΚΕ (Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος)  πρεσβύτερου Ευστάθιου Κολλά.
 
Τέλος οι απόψεις αυτές (όπως και πολλοί άλλοι ακόμη εξωχριστιανικοί μύθοι) είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε ορισμένες σέχτες των νε"ορθοδόξων".Μετα τους αγγλικανούς , τους χαρισματικούς , τους λουθηρανούς τους πεντηκοστιανούς κλπ , μην εκπλαγείτε στο μέλλον οι χειροτονίες γυναικών να γίνουν πραγματικότητα και στην ανατολική εκκλησία... Πιστεύουμε οτι ο κύριος του κόσμου τους οδηγεί σε ΑΠΑΡΤΙΑ !