Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Υπο διεκδίκηση 34 πλατείες του Περιστερίου !

Απίστευτο! 34 πλατείες του Περιστερίου διεκδικεί η μητρόπολη Λαμίας.

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009 στο Εφετείο Αθηνών ύστερα από πολλές αναβολές ξεκίνησε η δίκη για τις 34! πλατείες που διεκδικεί από τον δήμο Περιστερίου ο μητροπολιτικός ναός Ευαγγελισμός της Θεοτόκου της Λαμίας.
      Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην δήμαρχος κ.Θεόδωρος Δημητρακόπουλος και ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Απολλωνάτος.Την πρώτη μέρα της δίκης εξετάστηκε μόνο ένας μάρτυς κατηγορίας από την μεριά του ναού, ιερωμένος το επάγγελμα. Την επόμενη ημέρα άλλος ένας μάρτυρας κατηγορίας και αυτός ιερωμένος το επάγγελμα.     Η δίκη διακόπηκε και θα επαναληφθεί στις 25 Φεβρουαρίου. Η ορθόδοξη εκκλησία της Λαμίας κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο για...παράβαση καθήκοντος (!) γιατί κατά την άποψή της έπρεπε μετά από αίτησή της να προβεί ο δήμαρχος σε πράξη αναλογισμού για τις 34 πλατείες και φυσικά να βγεί η αξία των πλατειών αυτών προκειμένου να εισπράξει ποσά από οικόπεδα που θεωρεί δικά της!
     Το ιερατείο διεκδικεί ουσιαστικά το μισό Περιστέρι και σχεδόν όλο το Ποικίλο Όρος, τον μοναδικό εναπομείναντα πνεύμονα πρασίνου στη Δυτική Αττική. Εχει εγείρει απαιτήσεις για αποζημιώσεις ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ. Με δικανικές ταχυδακτυλουργίες κρατούν σε ομηρία μια ολόκληρη πόλη και διεκδικούν όχι μία αλλά 34 πλατείες και όλα τα οικόπεδα μιας έκτασης 7500 στεμμάτων, από το Καματερό ως το Χαϊδάρι..