Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2007

πεντηκοστιανός καισαροπαπισμός

Στην εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» (21-9-07) δημοσιεύθηκε το παρακάτω σχόλιο που προφανώς υπογράφεται από τον διευθυντή συντάξεως του "Ο.Τ." κ. Γ. Ζερβό.  Το αναδημοσιεύουμε με πάσα επιφύλαξη .

"Παρασκηνιακαί διαβουλεύσεις μεταξύ Κυβερνήσεως και της ηγεσίας των εν Ελλάδι Προτεσταντών εσημειώθησαν κατά την προεκλογικήν περίοδον. Αι διαβουλεύσεις είχον αντικείμενον την επαναλειτουργίαν του Ραδιοσταθμού των Προτεσταντών. Η Κυβέρνησις (κορυφαίος υφυπουργός, καταγόμενος εκ της Μεσσηνίας και ο οποίος πολιτεύεται εις την Α~ Εκλογικήν Περιφέρειαν) εζήτησε από τον γηραιόν ηγέτην των Προτεσταντών να ρίξη γραμμήν διά την υπερψήφισιν της ΝΔ με αντάλλαγμα την λειτουργίαν του Ραδιοφωνικού Σταθμού.
Το γεγονός προεκάλεσε την αντίδρασιν πολλών Προτεσταντών όχι τόσον διά την «γραμμήν» υπέρ της ΝΔ αλλά διότι ο γηραιός ηγέτης των Προτεσταντών εχρησιμοποίησεν ως διαμεσολαβητήν δικηγόρον (με δισύλλαβον όνομα), ο οποίος ήτο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και ακόμη στενότερος του κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος καθ' υπόδειξιν Ιουδαϊκών Κέντρων των ΗΠΑ κατήργησε την αναγραφήν του θρησκεύματος από τας Αστυνομικάς ταυτότητας. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος έκανε και την προσφυγήν εις το Συμβούλιον της Επικρατείας διά την επαναλειτουργίαν του Ραδιοφωνικού Σταθμού. Την προσφυγήν εις το Συμβούλιον Επικρατείας την εκέρδισαν. Αλλά ο υπουργός Επικρατείας κ. Θεοδ. Ρουσσόπουλος εκράτησε την υπόθεσιν, δεν εφήρμοσε την απόφασιν του Συμβουλίου Επικρατείας και δεν είχε επιστρέψει έως την 15ην Σεπτεμβρίου την απόφασιν."  

Το κείμενο αυτό δημιουργεί πολλά σοβαρά προβλήματα και ερωτήματα, όπως:

(1) Γιατί δεν κατονομάζεται ο εν λόγω Υφυπουργός της κυβέρνησης

(2) Γιατί δεν κατονομάζεται ο ραδιoσταθμός ;

(3) Για ποιά "προτενσταντική" ομολογία πρόκειται ;  Μιλάμε ή όχι για τον ραδιοσταθμό πεντηκοστιανής εκκλησίας  ; 

(4) Ποιος είναι ο δικηγόρος «με δισύλλαβον όνομα», που έπαιξε ρόλο διαμεσολαβητή; Γιατί κι αυτός δεν κατονομάζεται;

(5) Ο μόνος που ονομάζεται είναι ο τότε και νυν Υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσσόπουλος, ο οποίος μάλιστα κατηγορείται ότι δεν εφαρμόζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γιατί την κράτησε ως τώρα ανενεργή;  Ο Υπουργός Επικρατείας χρησιμοποίησε την εξουσία του -μη εφαρμόζοντας την απόφαση του Σ.τ.Ε.- για να εξαναγκάσει τους "Προτεστάντες" ή  " Πεντηκοστιανούς" έστω κάποιους από αυτούς να ψηφίσουν τη Ν. Δημοκρατία;

(6) Τηρήθηκε η καταγγελλόμενη "συμφωνία" από τους "Προτεστάντες"; 

(7) Αν δεν κάνουμε λάθος, χωρίς άδεια λειτουργεί και ο Ραδιοσταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας. Μήπως η κυβέρνηση έχει κάνει ανάλογη "συναλλαγή" και με την  Μητρόπολη Πειραιά;

Ολα τα παραπάνω -στο μέτρο που είναι αληθή- αφήνουν έκθετη την Κυβέρνηση και δημιουργούν τεράστιο ηθικό και νομικό πρόβλημα.
Επίσης αφήνουν έκθετη τη διεύθυνση του "Ο.Τ." εφόσον δεν ονομάζει τους εμπλεκόμενους και ρίχνει λάσπη σε όλους τους "Προτεστάντες" ενώ είναι προφανές πως οτιδήποτε και αν έχει συμβεί αφορά μόνο ένα μέρος από αυτούς.
Γεννάται το σοβαρό ερώτημα, ποια είναι αυτή η εκκλησία που περιμένει τη λύση των όποιων προβλημάτων της από κομματικές διεργασίες και όχι από τον Θεό;
Καιρός είναι τώρα να διαγκωνίζονται οι διάφοροι εκκλησιαστικοί παράγοντες, ποιος θα είναι πιο κοντά στην κυβέρνηση... 

Ψάχνει λοιπόν ο Καίσαρας χείρα βοηθείας από τις εκκλησίες; Και δεν βρέθηκε ένας σωστός Χριστιανός, να πει σε όλους αυτούς ότι «τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»

 Φοβούμαστε ότι όλα αυτά είναι απλώς η κορυφή ενός αόρατου παγόβουνου...