Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007

Η παγκοσμιοποίηση και η φίμωση του τύπου

Από το 2004 έως σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι ,και τα δικαιώματα των αντιφρονούντων προκαλούν  πια ειρωνικά μειδιάματα .
  Ας εξετάσουμε σήμερα την Αμοιβαία Συνθήκη Νομικής Βοήθειας (Mutual Legal Assistance Treaty), για να δούμε πως εφαρμόστηκε στην πράξη . Ας θυμηθούμε τα γεγονότα του 2004 αμέσως μετά την υπογραφή της συνθήκης :

   "...Οι Αμερικανικές αρχές, μέσω αίτησης  Ιταλικών και Ελβετικών αρχών, ανάγκασαν αμερικανική εταιρία διαδικτυακής φιλοξενίας που εδρεύει στο Λονδίνο να τους παραδώσει τους servers του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού οργανισμού Indymedia.
   Οι servers φιλοξενούσαν συνολικά 20 ειδησεογραφικούς τόπους, που εξυπηρετούσαν 17 χώρες, ενώ η κατάσχεση έγινε βάσει της νεότευκτης συνθήκης MLAT (Mutual Legal Assistance Treaty), που καθορίζει την διακρατική συνεργασία των ΗΠΑ με τρίτες χώρες σε θέματα διεθνούς "τρομοκρατίας".       Κανείς δεν ξέρει ακόμα ποιες υπηρεσίες  συγκεκριμένα συνεργάστηκαν στην κατάσχεση, ή τι απέγιναν οι servers.
       Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία εποίησαν την νήσσα απέναντι στο θέμα, κάτι που δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν: εδώ, στον  πόλεμο του Ιράκ αποσιωπούσαν ακόμα και τις δολοφονίες δημοσιογράφων, σιγά μη βοηθήσουν τώρα τους ανεξάρτητους, που τους τρώνε και το ψωμί..." 

     Σήμερα είναι γνωστό οτι η συνθήκη χρησιμοποιήθηκε για να συγκαλύψει επέμβαση του FBI, ώστε να κλείσουν 20 περίπου δικτυακοί τόποι, που ανήκαν στο δίκτυο Indymedia, καθώς κατασχέθηκαν οι severs του. Τα συγκεκριμένα site αποτελούν ένα «εναλλακτικό δίκτυο ειδήσεων» που στρέφεται κατά της παγκοσμιοποίησης, ενώ ασχολούνται και με διάφορα άλλα θέματα που άπτονται της κοινωνικοπολιτικής ζωής. Το ίδιο το FBI δεν ανέφερε τους λόγους που οδήγησαν στη «φίμωση» του Indymedia, αλλά ισχυρίστηκε , ότι ενήργησε κατόπιν αίτησης των Ιταλικών και Ελβετικών αρχών...
    Παγκόσμια .. "Δημοκρατία" !