Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Και νέα αστυνομία

Μυστική οικονομική αστυνομία συγκροτεί η Κυβέρνηση .

Σ
ε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοέμβρη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη και Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή, εξετάσθηκε το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της εκδίκασης φορολογικών υποθέσεων, αλλά και το θέμα της συγκρότησης της οικονομικής αστυνομίας. 
Η κυβέρνηση προσανατολίζεται επικαλούμενη την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής (παρά την ύπαρξη ήδη πολλών άλλων ελεγκτικών μηχανισμών) στην σύσταση από το 2011 μιας νέας υπηρεσίας , που έχει τα χαρακτηριστικά «μυστικής» οικονομικής αστυνομίας και θα λειτουργεί ανεξάρτητα από το ΣΔΟΕ.

Να θυμίσουμε οτι μέσα σε κλιμα παγώματος των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα , αλλά και επικείμενων απολύσεων στις ΔΕΚΟ , ήδη έχουν γίνει προσλήψεις (οι οποίες μάλιστα θα συνεχιστούν)μεγάλου αριθμού αστυνομικών σε μια χώρα που ο αριθμός των εργαζομένων στα ποικίλα σώματα ασφαλείας είναι ήδη ιδιαίτερα αυξημένος..