Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Mεθοδιστές και πανθρησκεία

"... Η Πρώτη Ηνωμένη Μεθοδιστική Εκκλησία της Omaha, ΗΠΑ, ανακοίνωσε φέτος τον Αύγουστο, ότι θα έχει «Διαθρησκειακή Αγρυπνία» μία Κυριακή του Αυγούστου, μήνας κατά τον οποίο οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Ραμαζάνι. Η αγρυπνία θα πραγματοποιηθεί στην αυλή της εκκλησίας.
  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εκκλησίας οι πιστοί θα προσφέρουν προσευχές για τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, ενώ επιπλέον, οι συμμετέχοντες καλούνται να νηστέψουν την Κυριακή,προκειμένου να ενωθούν με τους μουσουλμάνους που γιορτάζουν το Ραμαζάνι...
 ...Ο χριστιανός συγγραφέας και γνώστης του Ισλάμ, Joel Richardson σε άρθρο του στο WorldDailyNet, αναρωτιέται: «Γιορτάζουν οι χριστιανοί το Ραμαζάνι;»
   Στο άρθρο του αναφέρει ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός χριστιανών που κατά τον μήνα του Ραμαζανιού εισέρχονται και αυτοί σε περίοδο 30 ημερών προσευχής και νηστείας. Πρόκειται για ένα κίνημα που ονομάζεται «το Δίκτυο των 30-Ημερών Προσευχής», το οποίο καλεί τους Χριστιανούς να προσευχηθούν και να νηστεύσουν για τους μουσουλμάνους κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού..."
(Απόσπασμα απο δημοσίευση στον "ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ")