Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Οι...εγκυκλοπαιδιστές !

Για την βικιπαίδεια και τον τρόπο με τον οποίο κάνουν κατάχρηση της ελευθερίας διαμόρφωσης των άρθρων της , ασκώντας οργανωμένη προπαγάνδα και παραχάραξη έχουμε ξαναγράψει .
 
Εγκάθετοι συγκεκριμένων συμφερόντων , εγγράφονται σαν χρήστες . Στη συνέχεια τα "βρίσκουν" μεταξύ τους και αφού "εκλέξουν" διαχειριστές της αρεσκείας τους χρησιμοποιούν την εγκυκλοπαίδεια για την προώθηση ιδεολογημάτων παριστάνοντας τους εγκυκλοπαιδιστές ..
 
Η γνωστή αλητεία των θρησκευάμενων έχει και στο παρελθόν επιτεθεί στην εκκλησία μας προσποιούμενη οτι συγγράφει ενημερωτικά άρθρα ..
 
Αυτή την φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε μυθεύματα πάσης φύσεως , σε κείμενο που παρουσιάζεται σαν άρθρο της εγκυκλοπαίδειας.  Διαβάζουμε επι λέξει :
 
"....Η ομάδα της <εκκλησίας του Ιησου Χριστού> ανήκει γενικότερα στο χωρο του προτεσταντισμού και ειδικότερα στο χώρο του πεντηκοστιανισμού με τη διαφορά οτι είναι αντιτριαδική. Διοικητικά αποτελεί παράρτημα της Αμερικανικής ένωσης <JESUS ONLY>. Ιστορικά εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1913, στο Arroyo Seco κοντά στο Λος 'Αντζελες των Η.Π.Α. Πρωταγωνιστές και θεωρητικοί της υπήρξαν οι πεντηκοστιανοί F. Ewart, G. Stydd, H. Morse, G. Haywood και κυρίως ο R. McAlister, ο ιδρυτής της πρώτης κοινότητας πεντηκοστιανών στον Καναδά. Στην Ελλάδα την πρώτη της εμφάνιση την έκανε το 1981 απο τον απεσταλμένο της jesus only Θέμη κουλούρη στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η βασική ίδεα της ομάδας λέει οτι ο Θεός δεν είναι τριαδικός δηλαδή Πατήρ Υιός και ΄Αγιο Πνεύμα αλλα εχεί ενα πρόσωπο με πολλές φανερώσεις.Ως προς τα πιστεύω ακολουθεί όλες τις βασικές προτεσταντικές διδασκαλίες όπως: α)Δέχεται ως μοναδική πηγή της πίστεως την Αγία Γραφή, η οποία ερμηνεύεται σύμφωνα με την αντίληψή της ομάδας. β)Απαγορεύει το νηπιοβαπτισμό. γ)απαγορεύει την ιεροσύνη. δ)Ως προς τη Θ. Ευχαριστία δε δέχεται τη μεταβολή με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος του άρτου και του οίνου σε Σώμα και Αίμα Χριστού ούτε πιστεύει πως είναι θυσία. ε)Δεν δέχεται τη τιμή στην Παναγία και στους αγίους. στ)δεν δέχεται την αειπαρθενία της Θεοτόκου. ζ)Δεν δέχεται τα μνημόσυνα. Επίσης δέχεται ολες τις πεντηκοστιανές ιδέες Οπως: α)η ενθουσιαστική παράνοια γύρω απο τα λεγόμενα χαρίσματα της γλωσσολαλίας ,της προφητείας κτλ β)Η εμμονή με την λεγόμενη <<αρπαγή>> της εκκλησίας γ)προσφορά των μελών στην ομάδα με τη μορφή "δεκάτης", δηλαδή το ένα δέκατο των εσόδων τους. Κανονικά όμως όλα τα υπάρχοντα (μισθοί, αγροτικά προϊόντα, εισοδήματα, ταλέντα και ικανότητες) ανήκουν στο Θεό, δηλαδή στην ομάδα..".
 
Και ο πλέον άσχετος καταλαβαίνει οτι ο αρθρογράφος αφενός δεν γνωριζει εκκλησιαστική ιστορία ,αφετέρου ο σκοπός του δεν είναι να συμβάλλει στην εγκυκλοπαίδεια αλλά να μας υβρίσει .
 
Βεβαίως αυτό δεν μας ενοχλεί , γιατί είναι κάτι που ο Κύριος μας έχει προειδοποιήσει .
 
 Ομως η βικιπαίδεια διακηρύσει οτι :
 
Όλα τα άρθρα της Βικιπαίδειας και άλλο εγκυκλοπαιδικό υλικό πρέπει να είναι γραμμένο από μια ουδέτερη οπτική γωνία, παρουσιάζοντας δίκαια διάφορες απόψεις, αναλογικά και χωρίς προκατάληψη.
Δημοσιεύουμε μόνο το υλικό που είναι επαληθεύσιμο με αναφορά σε αξιόπιστες, δημοσιευμένες πηγές.
Δοκιμάσαμε να δούμε άν αυτό είναι αλήθεια .
Αρχικά θελήσαμε να αμφισβητήσουμε την αμεροληψία των γραφομένων , αλλά δεν υπήρχε τρόπος να το κάνουμε (προφανώς την εξουσία αυτή την κρατούν μονο για τους εαυτούς τους)
Δοκιμάσαμε να γράψουμε επι "ίσοις όροις" και αντικαταστήσαμε το ψευδές πιο πάνω κείμενο με τα πραγματικά δεδομένα της εκκλησίας μας , κρατώντας μάλιστα ουδέτερο ύφος γραφής .
Σε λιγότερο από λίγα δευτερόλεπτα το κείμενό μας προτάθηκε προς διαγραφή !
 
Το ολοφάνερα μεροληπτικό και στερουμενου κάθε πηγής όμως άρθρο του ανώνυμου χρήστη δεν αμφισβητείται από την μαφία της παραχάραξης..