Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

έκρηξη του κοινωνικού ρατσισμού και στην Αφρική

Με πρωτοφανή αγριότητα Νοτιοαφρικανοί σκότωσαν και έκαψαν μετανάστες, κατέστρεψαν και λεηλάτησαν τα υποτυπώδη υπάρχοντά τους.
  Μια εβδομάδα ξενοφοβικής βίας έχει προκαλέσει το θάνατο 22 ανθρώπων και τη φυγή χιλιάδων Η φρίκη  έξω από κοινοτικά κέντρα, εκκλησίες και αστυνομικά τμήματα, όπου είχαν καταφύγει οικονομικοί μετανάστες από τη Ζιμπάμπουε.

   Οι συμμορίες Νοτιοαφρικανών τούς «χρέωσαν» τη δική τους ανέχεια και ξέσπασαν πάνω τους, σκοτώνοντας 22 από αυτούς και με την Αστυνομία θεατή...
Με ματσέτες και πυροβόλα όπλα συμμορίες νοτιοαφρικανών, που θεωρούν τους μετανάστες υπεύθυνους για την ανέχειά τους και την αύξηση της εγκληματικότητας, σάρωσαν τις παραγκουπόλεις όπου διαμένουν κυρίως οικονομικοί πρόσφυγες από τη Ζιμπάμπουε -είναι 3 εκατ. στη χώρα- πριν τους κυνηγήσουν στους χώρους δουλειάς τους γύρω αλλά και στο οικονομικό κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ.
   Η βία ήταν ανείπωτη.
 Από ακρωτηριασμούς και βιασμούς μέχρι ο εξαναγκασμός ενός μετανάστη να κλειστεί στο παράπηγμά του, στο οποίο πυρπολήθηκε ζωντανός.
 Ο πρώην αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας Ντέσμοντ  Τούτου απηύθυνε έκκληση για τερματισμό της βίας. Ο Ντέσμοντ Τούτου θύμισε ότι όταν μάχονταν κατά του απαρτχάιντ, οι Νοτιοαφρικανοί βρήκαν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες. «Δεν είναι δυνατόν να τους ευχαριστούμε σκοτώνοντας τα παιδιά τους. Δεν μπορούμε να ατιμάζουμε τον αγώνα μας με τέτοιες εκδηλώσεις βίας».

Τα επεισόδια καταδίκασε και ο Νέλσον Μαντέλα, ενώ το ίδρυμα που φέρει το όνομά του ανέλαβε να περιθάλψει παιδιά μεταναστών που έμειναν χωρίς στέγη.
 Με την ανεργία να φθάνει το 23% και τις τιμές των τροφίμων να ανεβαίνουν διαρκώς, οι ντόπιοι αδυνατούν να αγοράσουν ακόμα και τα στοιχειώδη.
  Ομως η οικονομική κρίση ίσως να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου . Βλέπουμε σε όλη την υδρόγειο όλο και συχνότερα τους ανθρώπους να στρέφονται εναντίον αλλήλων για πολλές και διάφορες αιτίες σαν άγρια θηρία, ψάχνοντας για εύκολα εξιλαστήρια θύματα .
      Μια νέα ζούγκλα.
  Τι έχουν να πουν άραγε οι οπαδοί της εξέλιξης ;
  Σε ποιό στάδιο υποθέτουν ότι γύρισε ο άνθρωπος ;
 Πάντως η Νοτιοαφρικανική κυβέρνηση ασχολείται μάλλον
με την προσέλκυση επενδύσεων εν όψει και του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου
το 2010. Φτώχεια , αλλά με άρτο και θεάματα . Μια εποχή για ταχυδακτυλουργούς και μεσσίες..