Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Δολοφονίες με εδάφια !

Διαστροφή ή θράσος ; 
Σύμφωνα με  αποκάλυψη  αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού,οι δυνάμεις του στρατού των ΗΠΑ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν χρησιμοποιούν διόπτρες για τουφέκια στις οποίες είναι χαραγμένες παραπομπές στη Βίβλο !
Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο Δημοσίων Ζητημάτων (Muslim Public Affairs Council, MPAC) κάλεσε τον υπουργό 'Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς να διατάξει να αποσυρθούν αμέσως από τις μάχιμες μονάδες ο εξοπλισμός που θα βρεθεί να έχει τέτοιες παραπομπές.
Όλα ξεκίνησαν έπειτα από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑBC, το οποίο αποκάλυψε ότι η εταιρία Trijicon, η οποία εδρεύει στο Μίσιγκαν, πούλησε 800.000 διόπτρες στο στρατό των ΗΠΑ, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν σε αναρίθμητες αποστολές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι διόπτρες έχουν χαραγμένες κωδικοποιημένες αναφορές στην Καινή Διαθήκη και στην Αποκάλυψη, μεταξύ άλλων, κάτι που αποτελεί παραβίαση των στρατιωτικών κανονισμών στις ΗΠΑ.

Ανακοινωθέν που η Trijicon διένειμε μέσω Διαδικτύου ανέφερε ότι "στο πλαίσιο της πίστεώς μας και της πίστεώς μας στην υπηρεσία προς τη χώρα μας, η Trijicon εγχαράσσει αναφορές στις γραφές εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες. Όσο έχουμε άνδρες και γυναίκες σε κίνδυνο, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους δίνουμε τόσο υψηλή τεχνολογία όσο και την απέραντη υποστήριξή μας και τις προσευχές ενός ευγνώμονος έθνους".
Επίσης η εταιρία ανέφερε στο ABC ότι δεν είναι παράνομο να εγχαράσσονται βιβλικές αναφορές στις διόπτρες.
Το MPAC διαμαρτυρήθηκε έντονα. "Το να έχουμε Βιβλικές αναφορές πάνω σε στρατιωτικό εξοπλισμό παραβιάζει τα βασικά ιδανικά και τις αρχές στις οποίες βασίστηκε η ίδια η ίδρυση της χώρας μας", ανέφερε ο διευθυντής του MPAC, Χάρις Τάριν, σε ανακοινωθέν του Συμβουλίου και πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο δίνεται "προπαγανδιστικό υλικό στους εξτρεμιστές που υποστηρίζουν ότι εξελίσσεται ένας πόλεμος των Κατακτητών εναντίον του Ισλάμ από τις Ηνωμένες Πολιτείες".
Αντιδράσεις υπήρξαν και από οργανώσεις που τάσσονται υπέρ του σαφούς διαχωρισμού κράτους εκκλησίας, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενη παραβίαση του Συντάγματος.
Σύμφωνα με το ABC, μια από τις κωδικοποιημένες αναφορές στις διόπτρες παραπέμπει στην προς Κορινθίους Β' επιστολή της Καινής Διαθήκης, ενώ άλλες αναφορές παραπέμπουν στην Αποκάλυψη, στο Κατά Ματθαίον και στο Κατά Ιωάννη ευαγγέλιο.
Στη Νέα Ζηλανδία, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι θα αφαιρέσουν τις κωδικοποιημένες παραπομπές στη Βίβλο από τις αμερικανικές διόπτρες που διαθέτουν και χρησιμοποιούν μονάδες τους στο Αφγανιστάν, χαρακτηρίζοντάς τις "απρεπείς" και σημειώνοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τον εχθρό για προπαγάνδα.
Το επιτελείο ανακοίνωσε ότι "δεν γνώριζε" πως οι εγχαράξεις στις προηγμένες διόπτρες της Trijicon, που χρησιμοποιούν επίσης οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, περιλάμβαναν παραπομπές σε στίχους από τη Βίβλο, και πληροφορήθηκε το γεγονός από σχετικά δημοσιεύματα.
Οι εγχαράξεις ακολουθούν το σειριακό αριθμό, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Press (Κράιστσερτς).
Ο εκπρόσωπος των νεοζηλανδικών ενόπλων δυνάμεων ταγματάρχης Κρίστιαν Ντιουν δήλωσε στην εφημερίδα ότι "αντιλαμβανόμαστε ότι θα μπορούσαν να προσβάλλουν. Ο καθένας έχει ελευθερίες και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας από οπαδούς άλλων θρησκειών".
Ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Trijicon Τομ Μάνσον δήλωσε ότι οι αναφορές αυτές τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά στις διόπτρες πριν από 30 χρόνια, με πρωτοβουλία του ιδρυτή της εταιρίας Γκλιν Μπάιντον, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2003. "Δεν το διαφημίζουμε.
Δεν είναι κάτι για το οποίο θέλαμε να προκληθεί ιδιαίτερος θόρυβος", είπε. Αλλά όταν ερωτήθηκε σχετικά, δήλωσε "ναι, υπάρχουν".
Σημειώνεται ότι οι διόπτρες χρησιμοποιούν τρίτιο, ένα ραδιενεργό ισότοπο του υδρογόνου, για να δημιουργούν ειδικό φωτισμό που διευκολύνει τους ελεύθερους σκοπευτές να εξοντώνουν τους στόχους τους.