Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

προκλητική λογοκρισια

Με μια απαράδεκτη κίνηση το pathfinder απενεργοποίησε το μπλόγκ "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ" του παλαίμαχου ορθόδοξου κατηχητή Παναγιώτη Μιχαλόπουλου , που υπερασπίζονταν την εκκλησία του από την λειψανολατρεία , την γεροντολαγνεία , την παπαδοκρατία , τον οικουμενισμό , την μαριολατρεία , την ψευδοπροφητεία , την πανθρησκεία , την αγάπη των εγκοσμίων , το ψευδο "θαύμα" του "αγίου" φωτός , την κιναιδεια ,τον γνωστικισμό , τα ειδωλολατρικά έθιμα, την υποκρισία και την εκμετάλευση των πιστών και πολλά άλλα.

   Η δικαιολόγηση αυτής της απρέπειας  ;
"..Κατά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργεί η ομάδα του Pathfinder και έπειτα από καταγγελίες χρηστών, διαπιστώσαμε ότι το περιεχόμενο του Blog σας εμπίπτει στις παραβάσεις που αναφέρονται στο άρθρο «δεοντολογία χρηστών», παράγραφος 1 των όρων χρήσης, όπου αναφέρεται:
"..Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά δεν επιτρέπεται στους χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Pathfinder.gr για:1. Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση περιεχομένου που είναι παράνομο, επιβλαβές, παραπλανητικό, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή άλλως αποδοκιμαστέο, παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, προκαλεί συναισθήματα μίσους κλπ."
Για το λόγο αυτό προχωρήσαμε στην απενεργοποίηση του Blog σας..."
 
Η αλήθεια σύμφωνα με τους διαχειριστές του pathfinder ειναι επιβλαβής , υβριστική , παραπλανητική , απειλητική (για ποιούς άραγε ;)  Ο πιστός επομένως θεωρείται πλέον άτομο αντικοινωνικό .
 Η εκκλησία μας δεν ταυτίζεται ούτε συμφωνει δογματικά με τις θέσεις του συγκεκριμένου μπλόγκ , ωστόσο πρέπει να παρατηρήσουμε ότι εκφράζει την επιθυμία των  γνήσιων  ορθοδόξων χριστιανών , που καθημερινά απομακρύνονται όλο και περισσότερο από το σύστημα του κόσμου τούτου .
 Μην νομίσετε ότι ο ζήλος του Μιχαλόπουλου και των ομοίων του  ενοχλεί μονάχα  "ορθοδόξους" και "καθολικούς" .Εξίσου κάνει να αισθάνονται άβολα  και "ευαγγελικοί" και "πεντηκοστιανοί"  .
Το κοινό τους χαρακτηριστικό η χλιαρότητα ως προς την πίστη , ο οικουμενισμός , ο ενθουσιασμός σε ότι μοιάζει γυαλιστερό , θαυματουργό  και πλουσιοπάροχο ,και εν τέλει η απιστία ..