Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

η σύναξη στην Warra

"...Η σύναξη στη Warra το 2004 ήταν θαυμαστή και πέρα από κάθε φαντασία ή προσδοκία. Το συνέδριο άρχισε την Πέμπτη το απόγευμα στις 11 Μαρτίου και τέλειωσε την Κυριακή το βράδυ στις 14 Μαρτίου. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι ήταν παρόντες μέσα στη σκηνή και πολλοί περισσότεροι έξω απ' αυτήν στο ύπαιθρο.
Εκπληκτικό ήταν η νέα πλατφόρμα στη μέση του χώρου, το οποίο έκανε τους ανθρώπους να παρακολουθούν τα κηρύγματα πολύ καλύτερα. Κανένας δεν κοίταζε εδώ κι εκεί, αλλά όλοι άκουγαν προσεκτικά.Την Παρασκευή μόνο 165 άνθρωποι βαπτίστηκαν στο όνομα του Ιησού και το Σάββατο 80 μικρά παιδιά βαπτίστηκαν στο όνομα του Ιησού. Χιλιάδες έλαβαν το 'Αγιο Πνεύμα μαζί και παιδιά. Όταν το όνομα του Ιησού υψώθηκε σε λατρεία και δοξολογία, το 'Αγιο Πνεύμα έπεσε πάνω σ' όλους τους ανθρώπους με δυναμικό τρόπο. Μας ήταν πολύ δύσκολο να μετρήσουμε τους ανθρώπους για να ξέρουμε πόσοι έλαβαν το 'Αγιο Πνεύμα.
Πάρα πολλοί άνθρωποι έλαβαν θεραπεία και πολλοί ελευθερώθηκαν από τα δεσμά του διαβόλου. Χιλιάδες άνθρωποι σπρώχνονταν για να φτάσουν μέχρι τον άμβωνα και να δώσουν την ομολογία τους. Παρόλ' αυτά επειδή θα έπαιρναν πολύ χρόνο από την ώρα του κηρύγματος, δεν τους επιτρέψαμε να ανέβουν στον άμβωνα και να δώσουν τις ομολογίες τους.
Από τα πολλά θαύματα που έκανε ο Θεός, θα αναφέρω μόνο ελάχιστα:
1. Μία γυναίκα ονόματι Sara Yesus από το Hageremariam θεραπεύτηκε από καρκίνο στην καρδιά, από τον οποίο υπέφερε πολλά χρόνια.
2. 'Αλλη μία γυναίκα με το όνομα Tadelech Anfare από την Arbagona του Sidamo είχε παραλύσει και έμεινε στο κρεβάτι για τρία χρόνια. Την μετέφεραν στη Warra πάνω σε φορείο και ο Θεός τη θεράπευσε στιγμιαία και άρχισε να πηδά δοξάζοντας τον Κύριο Ιησού.
3. Ένα μικρό παιδί που ονομαζόταν Negesse Damota από την Hagereselam ήταν νεκρό για 4 ώρες. Ο πατέρας του αρνήθηκε να το θάψει και ορκίστηκε ότι αν ο Θεός της Warra ανάσταινε το γιο του, θα στεκόταν πάνω στον άμβωνα της Warra και θα Τον δόξαζε. Ενώ έκλαιγε στο Θεό, ο νεκρός γιος του γύρισε στη ζωή.
4. Ένα εξάχρονο παιδί, η Woinitu Samuel που ήταν παράλυτη από τότε που ήταν 3 ετών μεταφέρθηκε στη Warra και ο Θεός τη θεράπευσε στιγμιαία και άρχισε να πηδά. Γύρισε σπίτι της περπατώντας.
5. Ο Bereket Ayele, ένα μικρό αγόρι ήταν νεκρό για ώρες. Έπειτα από εντατική προσευχή ο Θεός τον έφερε πίσω στη ζωή.
6. Ο Genale Udessa ένα μικρό αγόρι από τη Robele Debeyo του Bore ήταν σοβαρά άρρωστο για πολύ καιρό. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, αλλά δεν μπορούσαν να ανακαλύψουν ποιο ήταν το πρόβλημά του. Ούτε οι μάγοι μπόρεσαν να τον βοηθήσουν. Τους τελευταίους έξι μήνες δεν αναγνώριζε τον εαυτό του. Δεν μπορούσε ούτε να ελέγξει το σώμα του. Η γλώσσα του έβγαινε έξω και δεν μπορούσε να τη βάλει ξανά μέσα. Η οικογένειά του ήταν πολύ ταραγμένη και έκανε τάμα στο Θεό ότι θα Τον δόξαζε στο Συνέδριο της Warra μπροστά σ' όλο το πλήθος αν τον θεραπεύσει. Και ο Θεός τον θεράπευσε με ένα φανταστικό τρόπο. Οι γονείς δόξασαν και λάτρευσαν τον Ιησού όρθιοι πάνω στην πλατφόρμα στη Warra.
7. Η Amsale Neka από τη Dilla ήταν στείρα για 10 χρόνια. Είχε επισκεφτεί πολλούς γιατρούς και όλοι της είχαν πει ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδί. Παρόλο που οι γιατροί δεν της έδιναν καμία ελπίδα, εκείνη έκανε ένα τάμα στο Θεό πέρυσι να φέρει φέτος μία Αγία Γραφή σαν δώρο. Ο Παντοδύναμος Ιησούς άκουσε την κραυγή της και της έδωσε ένα παιδί. Ήρθε στη Warra με το μωρό της να δοξάσει τον Ιησού και να δώσει το τάμα της.
8. 'Αλλη μια γυναίκα, η Meseletch Dakisso από το Dale Gajamo, η οποία ήταν κι εκείνη στείρα για πολλά χρόνια, υποσχέθηκε να έρθει με το μωρό της στη Warra. Ο Θεός εκπλήρωσε την προσευχή της και της έδωσε ένα παιδί. Ανέβηκε στον άμβωνα κρατώντας το μωρό της ευχαριστώντας τον Κύριο.
9. Μία θεατής από κάποιες δογματικές εκκλησίες βρισκόταν στη Warra. Καθώς άκουγε το Λόγο, τα δαιμόνια μέσα απ' αυτήν άρχισαν να ουρλιάζουν. Την έφεραν μπροστά για προσευχή και τα δαιμόνια έφυγαν από μέσα της. Όλοι όσοι κοίταζαν εκπλάγηκαν, καθώς και τα μέλη των εκκλησιών μας.
10. Μια βδομάδα μετά το συνέδριο στη Warra, είχαμε συνέδριο το πρεσβυτέριο στην Kembata και στο Teppi από τις 19-21 Μαρτίου 2004 ταυτόχρονα. Δεν υπήρχε βροχή και στις δύο πόλεις για πάνω από 3 χρόνια και υπέφεραν από ξηρασία. Οι κάτοικοι και των δύο πόλεων πίστευαν και συζητούσαν μεταξύ τους ότι ο Θεός αυτών των ανθρώπων (των αγίων της Αποστολικής Εκκλησίας) θα δώσει βροχή όταν αυτοί κάνουν τις συνάξεις τους. Ο Θεός σεβάστηκε την πίστη τους και πολύ ισχυρή βροχή άρχισε να πέφτει την Πέμπτη το βράδυ, μετά που έφτασαν οι καλεσμένοι ομιλητές στις αντίστοιχες πόλεις. Έβρεχε όλη τη νύχτα. Οι άγιοι φοβήθηκαν ότι ίσως να συνέχιζε να βρέχει και κατά τη διάρκεια της μέρας. Ο συντονιστής του συνεδρίου ανήγγειλε ότι θα ζητούσαν από το Θεό να βρέχει τις νύχτες και να σταματά τις μέρες. Προσευχήθηκαν ένθερμα και ο Θεός έκανε αυτό που ζήτησαν. Και τις τρεις μέρες δεν υπήρχε βροχή που θα ενοχλούσε τις συναθροίσεις τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά συνέχιζε να βρέχει ραγδαία τις νύχτες. Οι άνθρωποι εκείνων των πόλεων θαύμασε το Θεό των Αποστόλων και Τον δόξασε. Σαν αποτέλεσμα, πάρα πολλοί άνθρωποι ήρθαν ν' ακούσουν το Λόγο του Θεού παραμένοντας όρθιοι όλη τη μέρα. Όλη η πόλη έλεγε καλά λόγια για μας, λέγοντας: «Διατάζουν το Θεό τους να στέλνει τη βροχή τις νύχτες και να σταματά τη βροχή τις μέρες και Εκείνος τους υπακούει για πολλά χρόνια».
11. Ένας ηλικιωμένος άντρα που ήταν πετσί και κόκαλο και παρέμενε στο κρεβάτι για πολλά χρόνια. Η οικογένειά του άκουσε για τα θαύματα που λάμβαναν χώρα στα Αποστολικά Συνέδρια και τις Εκκλησίες. Τον μετέφεραν με φορείο στο συνέδριο. Ενώ ήταν πάνω στο φορείο, έγιναν προσευχές και ο Θεός είδε τον πόθο του και Τον άγγιξε με την αγαθότητά Του. Στιγμιαία θεραπεία και δύναμη μπήκε μέσα στο σώμα του και άρχισε να κινείται μόνος του, στάθηκε όρθιος και άρχισε να περπατάει. Από τότε δεν επέστρεψε στο φορείο. Το παράτησε εκεί και γύρισε σπίτι του με τα πόδια.

Και τέλος, όλη η δόξα στον ΙΗΣΟΥ το μόνο Θεό μας.

  ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ,    ΑΜΗΝ..."
απο την σελίδα "αναζωπύρωση στην Ελλάδα" για την σύναξη των αδελφών μας στη Warra (Αιθιοπία-αποστολικοί)