Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ



Αποκ..ζ:3  λέγων, Μη βλάψετε την γήν, μήτε την θάλασσαν, μήτε τα δένδρα, εωσού σφραγίσωμεν τους δούλους του Θεού ημών επί των μετώπων αυτών.

Α.  Οι 144,000 σφραγίζονται για να προστατευτούν από τις πληγές που πρόκειται να εκχυθούν πάνω στη γη. Ο Θεός τοποθετεί μια σφραγίδα πάνω στα μέτωπά τους που τους προστατεύει από τα τρομερά γεγονότα που πρόκειται να συμβούν.


Β.  Βλέπουμε τον άγγελο που ανεβαίνει από την ανατολή να τους δίνει θεραπεία και προστασία. Έχει την σφραγίδα του Θεού του ζώντος. Αυτή η σφραγίδα συμβολίζει την εξουσία του Θεού και δίνεται στους 144,000 για να μείνουν απρόσβλητοι από αυτές τις πληγές.
Η σφραγίδα αυτή δόθηκε για να προστατευτούν οι εκλεκτοί του Θεού, για να εξαιρεθούν από τις κρίσεις που πρόκειται να έρθουν πάνω στη γη και να μην τους βλάψουν τα τρομερά δεινά που θα συμβούν. Ο άγγελος έκραξε με μεγάλη φωνή τους 4 αγγέλους και τους λέει να μην κάνουν καμιά ενέργεια πριν σφραγιστούν οι δούλοι του Θεού.

Γ.  τους δούλους του Θεού ημών
Αυτοί οι δούλοι του Θεού είναι οι 144,000 Ισραηλίτες, γιατί ο Ιωάννης στο επόμενο εδάφιο λέει: και ήκουσα τον αριθμό των εσφραγισμένων, εκατόν τεσσαράκοντα τέσσαρες χιλιάδες ήσαν εσφραγισμένοι εκ πάσης φυλής των υιών Ισραήλ.  Αυτοί λοιπόν οι 144,000 αποκαλούνται δούλοι του Θεού. Και είναι οι μόνοι δούλοι του Θεού πάνω σε όλο το πρόσωπο της γης αυτό τον καιρό. Είναι Ισραηλίτες και μάλιστα γνωρίζουν τον Κύριο Ιησού Χριστό όπως θα δούμε σ’ ένα παράλληλο εδάφιο. Γνωρίζουν τον Ιησού και Τον αγαπούν με όλη τους την καρδιά. Είναι αυτοί που ακολουθούν το Αρνίο όπου αν πηγαίνει, και αγοράστηκαν από τους ανθρώπους απαρχή στο Θεό και το Αρνίο (Αποκ.ιδ:1-5). Βρίσκονται σε πολύ στενή σχέση με το Αρνίο.
Οι άγιοι της Μεγάλης Θλίψης έχουν ήδη θανατωθεί και συνεπώς είναι οι μόνοι δούλοι του Θεού πάνω στη γη. Σφραγίζονται στα μέτωπά τους. Μ’ αυτό θέλει να δείξει ότι έχουν έρθει σε επίγνωση του Θεού και αυτό τους ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.