Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Τα χαρίσματα του Πνεύματος (29)



Περίληψη

Όπως όλα τα υπερφυσικά χαρίσματα, τα χαρίσματα αποκάλυψης είναι διαθέσιμα σε κάθε πιστό βαπτισμένο με Πνεύμα Άγιο. Σε περιόδους που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, σε επείγουσες ανάγκες ή κρίσεις, καθένας από εμάς πρέπει να ζητά από τον Κύριο να μας δώσει υπερφυσική σοφία, γνώση, ή διάκριση πνευμάτων, ανάλογα με την περίσταση.
Είναι λογικό, από τη φύση τους, αυτά τα χαρίσματα να είναι πιο πολύτιμα για τους πνευματικούς ηγέτες. Συχνά, ο Θεός θα δώσει στον ποιμένα υπερφυσική καθοδήγηση για μια δύσκολη απόφαση, υπερφυσική γνώση σχετικά με ένα κρυμμένο πρόβλημα στην εκκλησία, ή διάκριση σχετικά με κάποιο πνεύμα που εναντιώνεται στη διακονία του.

Τα τρία χαρίσματα που έχουμε εξετάσει συνδέονται στενά μεταξύ τους, και μπορεί να υπάρξει κάποια αλληλοεπικάλυψη τους. Κάποιος μπορεί να ερμηνεύσει ένα συγκεκριμένο γεγονός σαν εκδήλωση ενός από τα χαρίσματα, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να θεωρήσει ότι είναι ένα διαφορετικό χάρισμα. Ανεξάρτητα από τη δική μας γνώμη, μπορούμε όλοι να αναγνωρίσουμε αυτό σαν έργο του Αγίου Πνεύματος.
Όπως είδαμε στο δεύτερο κεφάλαιο, τα χαρίσματα αποκάλυψης είναι υπερφυσικά, αλλά έχουν παράλληλα φαινόμενα στην καθημερινή φυσική και πνευματική ζωή. Όλοι, ακόμη και οι αμαρτωλοί, μπορούν να έχουν επίγεια, σοφία, γνώση, και διάκριση. Αλλά, κάθε Χριστιανός μπορεί και πρέπει να αποκτήσει πνευματική σοφία, γνώση και διάκριση. Για να λειτουργήσει η εκκλησία όπως ο Θεός την έχει προορίσει και να ματαιώσει τις μεθοδίες του Σατανά, χρειάζεται αυτά τα χαρίσματα εν ενεργεία, σήμερα.