Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

10 άντρες που μια χριστιανή δεν πρέπει ποτέ να παντρευτεί


Ξέρω κάποιες κοπέλες που θα ήθελαν πάρα πολύ να βρουν το σωστό τύπο άντρα για να παντρευτούν. Το πρόβλημα είναι γνωστό στις εκκλησίες, δεν υπάρχουν τόσοι που να μπορείς να διαλέξεις, ή δεν υπάρχουν καθόλου! Το αποτέλεσμα, χριστιανές να ψάχνουν συζύγους από τον κόσμο και μάλιστα από το διαδίκτυο!
Άλλες τα έχουν παρατήσει από απόγνωση αμφιβάλλοντας αν έχουν απομείνει οπουδήποτε αξιοπρεπή χριστιανικά παιδιά. Έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν θα πρέπει να χαμηλώσουν τα πρότυπα προκειμένου να βρουν έναν σύντροφο.
Η συμβουλή μου είναι: μην ικανοποιείσαι με λιγότερα από το καλύτερο που ο Θεός έχει για σένα! Πάρα πολλές χριστιανικές γυναίκες σήμερα έχουν καταλήξει με ένα Ισμαήλ επειδή η ανυπομονησία τις έσπρωξε σε ένα δυστυχισμένο γάμο. Ακούστε την πατρική συμβουλή μου: είναι πολύ καλύτερα μόνη από ό, τι με τον λάθος άνθρωπο!

Μιλώντας για «λάθος άντρες», εδώ είναι οι 10 άντρες, που πρέπει να αποφεύγετε όταν ψάχνετε για σύζυγο:

1. Ο άπιστος. Παρακαλώ γράψτε σ’ ένα κίτρινο αυτοκόλλητο χαρτάκι Β’ Κορ.ς:14 και κολλήστε το στον υπολογιστή σας ή κάπου που θα το βλέπετε κάθε μέρα. Αυτό λέει: «Μη ομοζυγείτε με τους απίστους· διότι τίνα μετοχήν έχει η δικαιοσύνη με την ανομίαν; τίνα δε κοινωνίαν το φως προς το σκότος;». Αυτό δεν είναι ένας ξεπερασμένος θρησκευτικός κανόνας. Είναι ο λόγος του Θεού για σένα σήμερα.
Μην αφήσεις τη γοητεία ενός άντρα, την εμφάνιση ή την οικονομική του επιτυχία (ή την προθυμία του να πάει στην εκκλησία μαζί σου) να σε κάνει να διακινδυνέψεις ό, τι ξέρεις ότι είναι σωστό.
Το σκεπτικό ότι στην πορεία θα τον αλλάξεις, δεν είναι σοφή στρατηγική. Αν ο τύπος δεν είναι αναγεννημένος Χριστιανός, σβήσε τον από τη λίστα σου. Δεν είναι σωστό για σένα.

2. Ο ψεύτης. Αν ανακαλύψεις ότι ο άνθρωπος με τον οποίο βγαίνεις σου έχει πει ψέματα για το παρελθόν του ή ότι πάντα καλύπτει τα ίχνη του για να κρύψει μυστικά από εσένα, τρέξε στην πλησιέστερη έξοδο. Ο γάμος πρέπει να χτίζεται σε μια βάση εμπιστοσύνης. Αν δεν μπορεί να είναι αληθής, κόψε τώρα πριν σε μπερδέψει με μια πολύ μεγαλύτερη απάτη.

3. Ο playboy. Θα ήθελα να μπορούσα να πω ότι αν βρεις ένα ωραίο παιδί στην εκκλησία, μπορείς να υποθέσεις ότι είναι σεξουαλικά αγνός. Αλλά αυτό δυστυχώς δεν ισχύει και τόσο σήμερα. Έχω ακούσει ιστορίες σχετικά με παιδιά που την Κυριακή μπορεί να λατρεύουν τον Ιησού, αλλά ενεργούν σαν Καζανόβες κατά τη διάρκεια της βδομάδας. Αν παντρευτείς έναν τύπο που ξενοκοιμόταν πριν από το γάμο σας, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι θα το κάνει και μετά από το γάμο σας.

4. Ο κακοπληρωτής. Υπάρχουν άντρες που πριν πιστέψουν απέτυχαν στο γάμο τους και πήραν διαζύγιο. Τώρα πίστεψαν και θέλουν να ξαναπαντρευτούν μια χριστιανή. Ένας δεύτερος γάμος μπορεί να είναι πολύ ευτυχισμένος. Αλλά, εάν διαπιστώσεις ότι ο άνθρωπος που βγαίνεις δεν φροντίζει τα παιδιά του από τον προηγούμενο γάμο, απλά έχεις ανακαλύψει ένα μοιραίο ελάττωμα. Κάθε άνθρωπος που δεν πληρώνει για τα λάθη του παρελθόντος ή δεν υποστηρίζει τα παιδιά από προηγούμενο γάμο δεν πρόκειται να σε μεταχειριστεί υπεύθυνα.

5. Ο εξαρτημένος. Άντρες που πηγαίνουν στην εκκλησία και είναι εθισμένοι στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά έχουν μάθει να κρύβουν το πρόβλημά τους - αλλά σίγουρα δεν θα θέλεις να περιμένεις μέχρι το μήνα του μέλιτος για να ανακαλύψεις ότι είναι αλκοολικός ή ναρκομανής. Ποτέ μην παντρευτείς έναν άνθρωπο που αρνείται να ζητήσει και να πάρει βοήθεια για τον εθισμό του. Επίμενε ότι χρειάζεται επαγγελματική βοήθεια και φύγε μακριά. Μην μπεις σε μια κωδικοποιημένη σχέση που ισχυρίζεται ότι σε χρειάζεται για να παραμένει νηφάλιος. Δεν μπορείς να τον διορθώσεις.

6. Ο τεμπελχανάς. Ξέρω κοπέλες, που μετά το γάμο τους συνειδητοποίησαν ότι ο άντρας τους δεν έχει καμιά διάθεση να βρει μια σταθερή δουλειά. Έχει καταστρώσει ένα φοβερό σχέδιο: μένει σπίτι όλη μέρα και παίζει βιντεοπαιχνίδια ενώ η γυναίκα του εργάζεται ή γυρνάει και ζητάει δανικά για να πληρώνει τους λογαριασμούς. Ο απόστολος Παύλος είπε στους Θεσσαλονικείς, «εάν τις δεν θέλη να εργάζηται, μηδέ ας τρώγη» (Β’ Θες.γ:10). Ο ίδιος κανόνας ισχύει εδώ: αν κάποιος δεν είναι πρόθυμος να εργαστεί, δεν αξίζει να σε παντρευτεί.

7. Ο νάρκισσος. Ειλικρινά ελπίζω να βρεις ένα όμορφο άντρα. Αλλά πρόσεξε: αν ο φίλος σου ξοδεύει έξι ώρες την ημέρα στο γυμναστήριο και ποστάρει συχνά φωτογραφίες με κοντινές λήψεις των δικεφάλων του, έχεις πρόβλημα. Μην ερωτευτείς ένα εγωπαθή άντρα. Μπορεί να είναι χαριτωμένος, αλλά ένας άντρας που είναι ξετρελαμένος με την εμφάνισή του και τις δικές του ανάγκες ποτέ δεν θα μπορέσει να σε αγαπήσει θυσιαστικά, όπως ο Χριστός αγαπάει την εκκλησία (Εφες.ε:25). Ο άνθρωπος που συνεχώς κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη, ποτέ δεν θα παρατηρήσει εσένα.

8. Ο υβριστής. Άντρες με προσβλητικές τάσεις δεν μπορούν να ελέγξουν το θυμό τους όταν βράζει. Αν ο άνθρωπος που βγαίνεις έχει την τάση να γίνεται έξω φρενών, είτε με εσένα ή με άλλους, μην μπεις στον πειρασμό να δικαιολογήσεις λογικά τη συμπεριφορά του. Έχει πρόβλημα, και εάν τον παντρευτείς θα πρέπει να προχωράς κάθε μέρα σαν σε ναρκοπέδιο, για να αποφύγεις την ενεργοποίηση άλλου ξεσπάσματος. Οι άντρες που θυμώνουν βλάπτουν τις γυναίκες τους προφορικά και μερικές φορές σωματικά. Βρες ένα ευγενικό άντρα.

9. Ο άντρας-παιδί. Πες με παλιομοδίτη, αλλά είμαι καχύποπτος όταν ένας άντρας εξακολουθεί να ζει με τους γονείς του στην ηλικία των 35. Αν η μητέρα ακόμα του μαγειρεύει, του πλένει και του σιδερώνει τα ρούχα σε αυτή την ηλικία, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι βρίσκεται παγιδευμένος σε μια συναισθηματική διαστρέβλωση του χρόνου. Ζητάς προβλήματα στη ζωή σου, αν νομίζεις ότι μπορείς να είσαι γυναίκα κάποιου που δεν έχει μεγαλώσει. Μακριά και, σαν φίλη, ενθάρρυνε τον να βρει ένα σύμβουλο που μπορεί να τον βοηθήσει να ωριμάσει.

10. Ο δυνάστης ελεγκτής. Κάποιοι χριστιανοί σήμερα παρατραβάνε το σχοινί ότι «κεφαλή δε της γυναικός ο ανήρ». Μπορεί να παραθέτουν διάφορα εδάφια και να πλασάρονται σαν σούπερ πνευματικοί, αλλά πίσω από την πρόσοψη της αντρικής εξουσίας υπάρχει βαθιά ανασφάλεια και υπερηφάνεια που μπορεί να μορφωθεί σε πνευματική κατάχρηση. Αν ο άνθρωπος που σκέφτεσαι να παντρευτείς σου μιλάει υποτιμητικά, κάνει μειωτικά σχόλια για τις γυναίκες ή προσπαθεί να εξουθενώσει πνευματικά χαρίσματά σου, πίσω και μακριά τώρα. Βρίσκεται σ’ ένα ταξίδι δύναμης. Γυναίκες που παντρεύονται τέτοιους ανθρώπους που εκφράζουν όλη την πνευματικότητά τους σ’ αυτό το θέμα, συχνά καταλήγουν σε εφιαλτική κατάθλιψη.
Εάν είσαι μια γυναίκα του Θεού, μην πουλάς το πνευματικό πατρογονικό σου δικαίωμά με το να παντρευτείς ένα άντρα που δεν σου αξίζει. Η πιο έξυπνη απόφασή σου στη ζωή, είναι να περιμένεις τον άνθρωπο που είναι παραχωρημένος στον Ιησού.