Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

απήγαγαν..επιγραφή


Eπιγραφή που ανακαλύφθηκε το 1991 στα θεμέλια της παλιάς μητρόπολης Βοδενών,τον Σεπτέμβριο του 1997 κατασχέθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες πιθανόν να "φυλάσσεται" σε αποθήκη της 11ης Εφορίας "Βυζαντινών" αρχαιοτήτων στην Βέροια.

Λέγεται ότι την επιγραφή εξαφάνισαν οι κρατικές υπηρεσίες όταν διαπίστωσαν το ταπεινωτικό για το "Βυζάντιο" (Νέα Ρώμη) περιεχόμενο της.

Η παλαιά μητρόπολη ήταν κτισμένη πάνω σε κτίριο παλαιότερης χριστιανικής εκκλησίας. Από ότι φαίνεται από το σλαβωνικό κείμενο της επιγραφής  η εκκλησία των "βογόμιλων" ήταν αφιερωμένη στην απολύτρωση του λαού από την Ρωμαική εξουσία, ενώ η Νέα Ρώμη (Ιστανμπούλ σήμερα) χαρακτηρίζεται κατοικία του σατανά, και ο πατριάρχης διαβολικός.

Η επίσημη "ιστορία" εξαφανίζει και τις αρχαιολογικές επιγραφές και κάθε στοιχείο που δεν ταιριάζει στους δημιουργημένους μύθους.

Οι Βούλγαροι έγιναν "χριστιανοί" δια της βίας τον 9ο αιώνα όταν ο "βυζαντινός" στρατός υποχρέωσε τον ηγεμόνα τους Βόρη να "βαπτιστεί". Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Βόρη "βάπτισε" με τριαδικό βάπτισμα ο ίδιος ο αυτοκράτορας(!) Μιχαήλ ο 3ος το έτος 864. Ακολούθησε αγώνας ανάμεσα στον παπισμό και την ανατολική εκκλησία για την θρησκευτική πολιτογράφηση της βουλγάρικης άρχουσας τάξης με επικράτηση του πατριαρχείου της Κων/λης (Ν. Ρώμης).

Παράλληλα οι αδελφοί μας διαδίδουν το ευαγγέλιο στην βουλγαρική ύπαιθρο και αναβαπτίζουν τον λαό. Τον επόμενο αιώνα η κίνηση παίρνει διαστάσεις. Ο λαός (που καταλαβαίνει ότι δεν είναι σαν τους ιεραπόστολους της ορθόδοξης εκκλησίας) τους ονομάζει βογόμιλους (=αυτούς που αγαπούν τον Θεό) και το βουλγαρικό καθεστώς τους διώκει ανελέητα. Στις ελληνόφωνες περιοχές εξακολουθούν να τους ονομάζουν "παλαιούς" (παλαιοχριστιανούς).

Παρά τους διωγμούς το ευαγγέλιο διαδίδεται σε ολόκληρη την βαλκανική χερσόνησο και δημιουργούνται εκκλησίες σε πολλές περιοχές. Ακόμα ιδρύονται νέες εκκλησίες στη νότια Ευρώπη, κυρίως στη Γαλλία.

Διώκονται και από τις δύο πλευρές των συνόρων. Στην ανατολική Ρώμη διώκονται σαν μονοθεϊστές με φοβερά μαρτύρια, με τον (ιουστινιάνειο) νόμο κατά της αναβάπτισης. Οι εκκλησίες και τα βιβλία τους καταστρέφονται, και δημιουργείται μεγάλο προσφυγικό κύμα καθώς ξεριζώνονται όσοι σώζονται από την γενοκτονία.

Οι κονδυλοφόροι των δημίων προσπάθησαν να πλαστογραφήσουν τα πιστεύω των μαρτύρων, χαρακτηρίζοντάς τους "μανιχαίους" σε κατά παραγγελία "συγγράμματα" (βρωμίσματα) με απίθανους μύθους και κατηγορίες με στόχο να "δικαιολογηθεί" η μεγαλύτερη σφαγή στα βαλκάνια και στην χώρα μας.